Bio

Lassi Kari on fiskarsilainen muusikko ja kontrabasisti-säveltäjä. Hän valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta (2015), pääaineena kontrabasson soitto ja sivuaineina sävellys ja barokki-instrumentti violonen soitto. Lassi on aiemmin valmistunut Pop & Jazz Konservatoriosta (2004) ja opiskellut musiikkia sen jälkeen myös Santiago de Cubassa, Budapestissa sekä vapaata improvisaatiota Tallinnassa (Estonian Academy of Music and Theatre 2018–).

Lassilla on laaja-alainen kokemus barokkimusiikista, orkesteri- ja yhtyesoitosta sekä vapaasta improvisaatiosta. Lassi soittaa aktiivisesti vapaan improvisaation kokoonpanoissa, barokkiorkestereissa sekä esiintyy kontrabasso- ja violonesolistina. Hän on Salossa toimivan Salo Chamber kamariorkesterin perustajia ja on myös johtanut orkesteria viime vuosina.

Vuosien mittaan Lassi on työskennellyt eri sinfoniaorkestereissa, mm. Radion sinfoniaorkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa ja Tampere Filharmoniassa. Hän on myös säveltänyt musiikkia monipuolisesti: omien kokoonpanojensa lisäksi teatteri- ja sirkusesityksiin. Esiintymisten lisäksi Lassi on levyttänyt eri tyylilajien musiikkia esimerkiksi Helsingin ja Lappeenrannan kaupunginorkestereiden, kirkkomuusikoiden, rockyhtyeiden, lauluyhtyeiden ja laulaja-lauluntekijöiden kanssa.